مشاوره سئو و حکایت دفن جنازه در صفحه دوم گوگل
بین کارشناسان سئو این مثل رایج است که بهترین جا برای پنهان کردن یک جنازه، صفحه دوم گوگل است. برای درک مفهوم این جمله، مقاله پیش رو را به خوبی بخوانید تا به اهمیت مقوله بهینهسازی و سئو پی ببرید.
یکی از مهمترین خدماتی که مشاوران عرصه طراحی سایت و همچنین کارشناسان دیجیتال مارکتینگ و برندسازی شخصی و تجاری به مشتریان خود ارائه میدهند، مشاورههای مربوط به سئو (SEO) میباشد.
مقصود از سئو چیست؟
اصطلاح (SEO) مخفف عبارت (search engine optimization) به معنای بهینهسازی موتور جستجوست و مقصود از آن بهبود وضعیت جستجوی کلیدواژههای محتوایی یک وبسایت در موتورهای جستجوگر اینترنتی است. به گونهای که کاربران با جستجوی کلمه مشخصی، پیش از سایر وبسایتها به وبسایت مورد نظر دسترسی پیدا بکنند. شایان ذکر است که امروزه این جستجو (search) فقط محدود به کلمات و کلیدواژهها نمیشود و با امکان جستجوی عکس، ویدئو و … مفهوم سئو گسترش یافته است.
با توجه به اینکه امروزه گوگل (Google) مهمترین و کاربردیترین موتور جستجوگر به حساب میآید، عموم فعالان عرصه سئو، صرفا بر مبنای معیارهای آن، اقدامات بهینهسازی خود را انجام میدهند. هرچند موتورهای جستجوگر دیگری هم مثل یاهو (Yahoo)، بینگ (Bing) و اَسک (Ask) مورد استقبال کاربران قرار گرفته است.
معیارهای گوگل برای بهینهسازی
گوگل بر اساس الگوریتمهای مشخصی، عبارات و دادههای مورد جستجو را واکاوی میکند و پس از این فرایند، وبسایتهای پیشنهادی برتر را ارائه میدهد.
الگوریتم اصلی در موتور جستجوگر گوگل بر مبنای بررسی تعداد لینکهایی است که به یک پایگاه اینترنتی یا وبسایت درباره یک محتوای خاص وجود دارد. به این ترتیب اگر شما واژه خاصی را سِرچ کنید، طبق این الگوریتم و با اولویتبندی، درگاههای پیشنهادی به شما ارائه میشوند. حال اینکه چگونه بین یک محتوا یا داده خاص و ورودی یک وبسایت، لینک ایجاد میشود و مهمتر از همه اینکه لینک ایجادشده چگونه با قدرت، بهروز و معتبر باقی میماند، باید به نکات خاصی توجه داشت.
بررسی مسائل مربط به کیفیت عملکرد الگوریتمهای ریاضیاتی موتورهای جستجوگر، نیاز به مقالهای تخصصی در حوزه آیتی (IT) دارد. در این مقاله میکوشیم درباره کیفیت محتوای مناسب جهت تقویت و پشتیبانی وضعیت سئوی سایتها مطالبی را به شما ارائه دهیم.
مهمترین استراتژیها و تکنیکهای سئو
تکنیکهای کلاه سفید (white hat)
در شیوه کلاه سفید، تولیدکننده محتوا سعی میکند بر اساس مبانی درست سئو و بهینهسازی، به صورت اصولی کار خود را انجام دهد تا شاهد بازخورد سیسماتیک آن باشد.
تکنیکهای کلاه سیاه (black hat)
استفاده از تکنیک کلاه سیاه مصداق دور زدن ساز و کار هوشمند موتورهای جستجوگر است. اگر با شبکههای اجتماعی سر و کار داشته باشید، حتما درباره فالوئرگیری و فالوئرهای تقلبی (fake) شنیدهاید. در شیوه کلاه سیاه هم، گرداننده سایت تلاش میکند با شیوههایی خارج از اصول سئو، در راستای بهینهسازی وبسایت خود تلاش کند.
جایگاه کنونی سئو و بهینهسازی نزد فعالان فضای مجازی
مهمترین هدف هر کسی از روی آوردن به عرصه بهینهسازی و سئوی سایت، قاعدتا بالا آوردن نشانی الکترونیک وبگاهش در صفحه نخست موتورهای جستجوگر است. چرا که عموما کاربران اینترنت نتیجه نهایی جستجوی خود را در صفحه اول و حتی در گزینههای نخست صفحه اول پیدا میکنند و چه بسا که حتی گزینه های پنجم، ششم و هفتم را هم نگاه نکنند. حتی نتایج یک تحقیق نشان داده است که گزینههای نهم و دهم صفحه نخست گوگل، بیش از گزینههای ششم، هفتم و هشتم کلیک میشوند.
زیرا کاربر بعد از مشاهده نخستین گزینههای صفحه اول، با سرعت از روی گزینههای میانی عبور میکند و با نادیده گرفتن آنها، گزینههای پایین صفحه را مشاهده میکند. از این رو برای به دست آوردن جایگاه ثابت در ردههای بالای گوگل و سایر موتورهای جستجوگر، باید تلاش مداوم روزانه داشت. زیرا با کمی کوتاهی، رقبا گوی سبقت را از شما خواهند ربود.
دو رویکرد مهم در بهینهسازی
مقوله بهینهسازی و سئو با دو رویکرد سئوی داخلی (on-page SEO) و سئوی خارجی (off-page SEO) انجام میشود. پیش از اینکه درباره این دو رویکرد توضیح دهیم در نظر داشته باشید که کارشناس سئو و بهینهسازی باید با در نظر داشتن مسائل تکنیکال، همواره محتوایی مناسب در سایت قرار دهد؛ به گونهای که تجزیه و تحلیل آن برای موتورهای جستجوگر آسانتر صورت پذیرد.
سئو داخلی (on-page SEO)
مسئله بهینهسازی داخلی سایت به مدیریت محتوایی بازمیگردد که شما در وبسایت خود قرار میدهید. برای تحقق اهداف این روش، این مسائل را مد نظر قرار دهید:
- از محتوای اصیل (original) و خلاقانه استفاده کنید و از درج کپی مقالات دیگر پایگاهها دوری کنید. این مسئله فقط مختص محتوای متنی نیست؛ بلکه شامل محتواهای تصویری نیز میشود.
- در همه صفحات سایت به مسائل فنی مربوط به عناوین مقالات و عکسها، تگها و … توجه داشته باشید.
- در مقالات و محتوای متنی، استانداردهای مربوط به سایز و فونت را در نظر داشته باشید.
سئو خارجی (off-page SEO)
بهینهسازی خارجی یک سایت، به زبان ساده عبارت است از ارجاعاتی که در سایتهای دیگر به آن داده میشود. از این مقوله با عنوان اختصاصی پیوند ورودی یا همان بکلینک (backlink) یاد میشود.
پیوند ورودی یا بک لینک به سایت مرجع ممکن است در یک مقاله علمی صورت بگیرد و یا اینکه ممکن است جهت معرفی بیشتر و به صورت تبلیغاتی در سایت دیگری قرار گرفته باشد.
بنابراین نگارش و قرار دادن مقالات معتبری که قابلیت ارجاعدهی به آن بالا باشد و یا هزینه کردن بابت تبلیغات، شیوههای مختلفی هستند که به ایجاد پیوند ورودی در سایر سایتها کمک میکنند و موجب تقویت فرایند بهینهسازی سایت مرجع میشوند.
در این میان بکلینکهای دو فالو (Do-follow) پیوندهایی هستند که ارزش و اعتبار صفحه اصلی را بازمینمایند. مواردی از قبیل رپورتاژها از این دست هستند؛ بر خلاف بکلینکهای نو فالو (No-follow) که چنین قابلیتی ندارند.
پیوندهای ورودی به دو صورت به وجود میآیند. یکی به صورت طبیعی وقتی که به سایت و مطلب شما ارجاع داده میشود؛ دیگری به صورت درخواستی که برای آن باید با گردانندگان سایت دیگر برای انجام این کار گفتگو کنید و نظر مثبتشان را جلب کنید.
بهترین جا برای پنهان کردن یک جنازه، صفحه دوم گوگل است!
صاحبان کسب و کار و افراد فعال در زمینه برندینگ تمام تلاش خود را میکنند تا وبسایت و مطالب مورد نظر خود را در صفحه اول گوگل به نمایش بگذارند. اما این رقابت به حدی تنگاتنگ است که برخی اساسا قید آن را میزنند. و به گزینههای دیگر برای معرفی خود روی میآورند.
به هرحال وضعیت وبسایت و مجموعه تحت هدایت شما در هر شرایطی هم که باشد، شما برای مدیریت پایگاههای اینترنتی خود از کسب اطلاعات بیشتر راجع به فرایند بهینهسازی و سئو بینیاز نیستید!