مدیریت فروشگاه‌های اینترنتی

با توجه به اینکه امروزه خرید آنلاین جایگاه ویژه‌ای بین نسل جوان، به ویژه کاربران همیشگی اینترنت و شبکه‌های اجتماعی دارد، مسئله قابل توجهی در عرصه بازاریابی اینترنتی و تبلیغات مطرح می‌شود که عبارت است از طراحی فروشگاه‌های اینترنتی.

برای مدیریت امور پیشبردی و استراتژیک سایت‌های فروشگاهی، برنامه‌های میان‌مدت و بلندمدت طراحی کنید!

بعد از بررسی امور اجرایی مربوط به مدیریت و تولید محتوا در زمینه فروش اینترنتی و آنلاین، باید به برنامه‌های خلاقانه فروش بیندیشید. وقتی صحبت از آفرینش و خلاقیت به میان می‌آید، ایده‌های شخصی متعدد و بی‌شماری به ذهن فعالان عرصه تبلیغات می‌رسد. اما این عناوین رایج‌ترین شیوه‌های موجود در فروش آنلاین به حساب می‌آیند:

  • ایجاد طرح‌های تخفیف و حراج مناسبتی در دوره‌های مختلف:

برای چنین اقدامی، باید با توجه به کالاهای مورد نیاز و همچنین میزان موجودی انبار، اقدامات مناسب صورت بگیرد.

  • ایجاد باشگاه مشتریان:

برای این کار باید با به وجود آوردن طرح‌های تشویقی و همچنین در نظر گرفتن امتیاز برای مشتریان ویژه، شرایط را برای فروش محصولات بیشتر هموار کرد. در نظر داشته باشید که تعریف بسته‌های خرید بر مبنای خواست مشتریان، به گونه‌ای که در ازای چند خرید، یک خرید رایگان و یا ارزان‌ در نظر گرفته شود، هم برای فروشنده و هم برای خریدار جذاب است.

  • در نظر گرفتن خدمات ویژه:

مثل حمل رایگان یا نصب رایگان برای محصولات خاص یا مشتریان ویژه، از دیگر عناصر تشویقی جهت فروش بیشتر است.

رابطه درست و سنجیده با مخاطبان خود را فراموش نکنید! در هر حال شما باید پاسخ‌گوی خواست مشتریان خود باشید و محصولات و خدماتی را به ایشان ارائه دهید.

که مطابق با سلیقه آنهاست.

مدیریت فروشگاه‌های اینترنتی

با توجه به اینکه امروزه خرید آنلاین جایگاه ویژه‌ای بین نسل جوان، به ویژه کاربران همیشگی اینترنت و شبکه‌های اجتماعی دارد، مسئله قابل توجهی در عرصه بازاریابی اینترنتی و تبلیغات مطرح می‌شود که عبارت است از طراحی فروشگاه‌های اینترنتی.

در بخش مقالات مدیاشو، به صورت مستقل و مجزا به مسئله طراحی و راه‌اندازی فروشگاه‌های اینترنتی پرداخته‌ایم. اما پس از مرحله طراحی سایت فروشگاهی، قضیه دیگری به وجود می‌آید:
صاحبان کسب و کار بعد از این که فروشگاه اینترنتی خود را راه‌اندازی می‌کنند، بیشتر وقت خود را صرف امور تجاری صنفشان می‌نمایند تا بتوانند از فروشگاه خود برای فروش بیشتر پشتیبانی کنند. اینجاست که مسئله مدیریت فروشگاه‌های اینترنتی توسط کارشناسان دیجیتال مارکتینگ مطرح می‌شود.‌

دو نکته مهم اداره و مدیریت فروشگاه اینترنتی

الف‌ـ مباحث مدیریتی

  1. مدیران سایت باید با صاحبان اصلی کسب و کار رابطه تنگاتنگی داشته باشند. مهم‌ترین مسائل مالی مربوط به قسمت تجاری و بازرگانی باید به مدیران سایت انعکاس داده شود تا بر مبنای آن بتوانند بهترین سیاست‌ها را در مقوله‌های فروش و قیمت‌گذاری اتخاد کنند. مدیران سایت باید درباره موجودی انبارهای صاحب کسب و کار (تولیدکننده یا بازرگان واردکننده) اطلاعات کافی داشته باشند تا در زمینه پشتیبانی و تهیه محصولات، پاسخگوی مشتریان خود باشند. هرچند فروش آنلاین تخصص کارشناسان دیجیتال مارکتینگ است، اما این قضیه بدون پشتیبانی فروشندگان اصلی (تولیدکننده یا تاجر) و ارتباط دائم با آنها، امکان‌پذیر نیست.
  2. مدیران سایت فروشگاهی باید با وقوف کامل بر مسائل بانکی و شبکه‌های پرداخت آنلاین، ضامن وصول وجوه پرداختی باشند تا ضرر و زیانی به بار نیاید. به این ترتیب مدیریت مسائل مربوط به درگاه پرداخت، فاکتورها و رسیدها به عهده ایشان است. به تبع این مسائل امور مربوط به مالیات بر ارزش افزوده و سایر مالیات‌ها نیز توسط مدیران سایت انجام می‌شود. بنابراین حضور یک تیم حقوقی و مالی قوی می‌تواند ضامن اجرای درست و صحیح امور محوله باشد.
  3. مدیریت و نظارت بر حمل و نقل کالاها در قسمت‌های مختلف نیز به عهده مدیران فروشگاه اینترنتی است. اینکه دقیقا چه کالایی از انبار ترخیص می‌شود و به واحد توزیع منتقل می‌شود توسط ایشان کنترل می‌شود. مسئولیت صحت و سلامت محموله ارسالی تا زمان اخذ رسید دریافت از مشتری نیز به عهده مدیریت فروشگاه است. شایان ذکر است که مسئولیت فردی هر یک از کارکنان بخش‌های مختلف (مثل راننده بخش حمل و نقل و متصدی توزیع کالاها) مانع مسئولیت اصلی مدیران سایت در قبال مشتری نیست.
  4. مدیریت سخت‌افزاری مجموعه و نیز مدیریت منابع انسانی مجموعه نیز مسئله مهم دیگری است که گردانندگان سایت باید به آن توجه داشته باشند. قاعدتا پرسنل پشتیبان هر یک از فروشگاه‌های اینترنتی و سایر عوامل در محل خاصی مستقر می‌شوند که مدیریت آن به عهده گردانندگان سایت است. با توجه به اصل قضیه فروش آنلاین، قطعا بخش اعظم مراودات، مربوط به حمل کالاها و رساندن آنها به درب منازل مشتریان است که مدیریت آن کار دشواری است.
  5. نظارت بر پشتیبانی سایت و نیز خدمات پس از فروش: حتما تا به حال تجربه خرید آنلاین را داشته‌اید. گاهی به دلیل اختلالات سیستم و یا مسائل متفرقه دیگر (مثل انصراف از خرید و یا تغییر سلیقه و خواست مشتری) فرد مجبور به لغو عملیات می‌شود. در این شرایط برای تسریع روند عملیات جدید،‌ مشتری به صورت مستقل و خارج از سیستم، از طرق مختلف (مثل تماس تلفنی) با تیم پشتیبانی تماس می‌گیرد. گاهی هم بر اساس پروتکل‌های موجود، کالای خاصی به دلیل مشخصی بازگردانده می‌شود و یا برای نصب یا مسائل دیگری به حضور تکنسین نیاز پیدا می‌کند. بعضا پیگیری این موارد نیز هنگام خرید آنلاین، به صورت هوشمند در سایت فروشگاه اینترنتی صورت می‌گیرد.
  6. مطالعه مستمر رفتار کابران سایت:‌ به این ترتیب که کلیدواژه‌ها و محصولاتی که مخاطبان بیش از سایر محصولات به دنبال آنها هستند بررسی می‌شود تا سلیقه آنها بیش از پیش شناخته شود.

ب‌ـ مباحث مربوط به تولید محتوا

در مقالات مستقل درباره تولید محتوا و همین‌طور طراحی و راه‌اندازی سایت فروشگاهی، به صورت مفصل درباره محتوای مناسب برای فروشگاه‌های اینترنتی توضیح داده‌ایم. این مسئولیت باید به کارشناسان تولید محتوا سپرده شود که قاعدتا زیر نظر مدیران زبده دیجیتال مارکتینگ فعالیت می‌کنند. تعیین سیاست‌های تولید محتوا با توجه به خواسته‌های صاحبان اصلی کسب و کار توسط آژانس دیجیتال مارکتینگ و نویسندگان محتوا صورت می‌گیرد. مهم‌ترین عناوینی که در این زمینه باید به آن توجه کرد، عبارت‌اند از:

  1. عکاسی مناسب از محصولات بر مبنای اصول عکاسی تبلیغاتی، تجاری و صنعتی (به مقالات تخصصی عکاسی در بخش مقالات مدیاشو رجوع کنید).
  2. انعکاس بازخوردی که از نظرات خریداران پیشین محصول به دست آمده است.
  3. ایجاد بخشی برای نمره دادن به محصولات برای تعیین سطح و لِوِل آن.
  4. درج قیمت هر محصول و گزارش تغییرات قیمت با استفاده از نمودار.
  5. معرفی دقیق محصول با بیان جزئیات، مختصات و ارقام.
  6. گزارش کلی درباره محصول و ویژگی‌های آن.
  7. مقایسه محصول با سایر محصولات مشابه.