بازاریابی اینترنتی و تبلیغات
تجارت در دوران مدرن مفاهیم جدیدی مثل بازاریابی را پیش روی فعالان عرصه بازرگانی قرار داد و پیشرفت تکنولوژی هم بازاریابی را وارد عرصه بینهایت اینترنت و تجارت الکترونیک کرد. استفاده از ابزار تبلیغات برای تقویت کسب و کارها از قدیم کاربرد داشته است. اما کیفیت تبلیغات از بسترهای اینترنتی، کاملا متفاوت است.

مهمترین عناوین مربوط به بازاریابی اینترنتی و تبلیغات
- مدیریت فروشگاههای اینترنتی و سایت
- طراحی سایت فروشگاهی
- مشاوره سئو سایت
- تبلیغات همسان
- تبلیغات بنری
مزایای بنرهای تبلیغاتی اینترنتی
- خیلی سریع و فوری و به صورت روزانه در سایتهای پربازدید دیده میشوند. هرچند طراحی جذاب و اجرای آنها در سایتهای پربازدید کمهزینه نیست، اما هزینه آنها نسبت به تبلیغات تلویزیونی قطعا کمتر است. در حالی که ممکن است بیشتر از یک تبلیغ تلویزیونی در روز دیده شوند.
- افزایش ترافیک سایت یکی دیگر از مزایای تبلیغات بنری است. به این ترتیب روزانه افراد بیشتری از وبسایت شما بازدید میکنند.
- شما میتوانید میزان بازخوردی که از طریق بنرهای کلیکی گرفتهاید در قالب یک جامعه آماری مدون دریافت کنید. امکانی که در بسیاری از انواع تبلیغات وجود ندارد.
معایب تبلیغات بنری
مهمترین نکته همان ایجاد مزاحمت و نادیده انگاشتن حقوق کاربران است. چیزی که حتی میتواند نتیجه معکوس به همراه داشته باشد.
همچنین اگر بنر شما از نوع کلیکی نباشد، هیچ نتیجهای نسبت به آمار مشاهدهکنندگان آن نخواهید گرفت و حتی شاید بنر مذکور به چشم بازدیدکنندگان سایت اولیه نیاید. با انتخاب درست بنر تبلیغاتی و با سیاستگذاری صحیح، هنوز میتوان از تبلیغات بنری به خوبی استفاده کرد. محتوای متنی جذاب و متفاوت را فراموش نکنید! محتوای متنی و تصویری شما فقط در چند ثانیه میتواند چشمها را برباید.

تبلیغات بنری در سایت
(web banners / banner ad)
تبلیغات بنری در فضای مجازی به وسیله یک بنر گرافیکی در صفحه وبسایت انجام میشود. این بنر میتواند شامل یک محتوای متنی یا یک محتوای تصویری ثابت یا متحرک باشد.
مسئله قابل توجه درباره تبلیغات بنری این است که این تبلیغات میتوانند قابلیت بک لینک (back link) نیز داشته باشند. یعنی کاربر بتواند با کلیک کردن بر روی آنها، به وبسایت مورد نظر وارد شود و در حقیقت از بنر به عنوان یک پیوند ورودی استفاده بکند.
هوای اعصاب مخاطبانتان را داشته باشید!
گاهی اوقات بنرهای تبلیغاتی در فضای مجازی اعصاب کاربران را خُرد میکند. به این صورت که پیش از باز شدن وبسایت مورد نظر کاربر، یک بنر تمام یا بخشی از صفحه نمایشگر را میپوشاند و مادامی که آن را نبستهاید، خودنمایی میکند. چنین تبلیغات بنری مزاحمی میتواند نزد کاربران و مخاطبان، بازخورد منفی نیز ایجاد بکند. یکی از نمونههای رایج این گونه بنرها و آگهیها، تبلیغات بالاپر (pop up ads) هستند. باید تلاش کنید که با استفاده بهجا از این نوع تبلیغات، جلوی بازخورد منفی آنها را بگیرید.
انواع بنرهای تبلیغاتی در فضای مجازی
الفـ انواع بنرهای تبلیغاتی اینترنتی از لحاظ نوع قرارگیری:
- تبلیغات بنری به صورت overlay:
این بنرها در گوشهای از سایت قرار میگیرند و ممکن است حاوی محتوای متنی، تصویری ثابت یا متحرک باشند.
- ـ تبلیغات بنری به صورت اسپم (spam)
این نوع بنرها خیلی سریع و پیش از باز شدن سایت اصلی، ظاهر میشوند و عموما تمام صفحه را فرامیگیرند و با کلیک روی دکمههای مشخص میتوانید به درگاه تبلیغ شده وارد شوید. این گونه بنرهای تبلیغاتی برای کاربران ایجاد مزاحمت میکنند.
بـ انواع بنرهای تبلیغاتی از لحاظ نوع محتوا:
- بنرهای متنی
- بنرهای تصویری ثابت
- بنرهای تصویری متحرک (برخی از بنرهای تصویری ثابت این قابلیت را دارند که پس از بردن ماوس روی آنها، متحرک شوند).
جـ بنرهای تبلیغاتی به لحاظ شکل ظاهری:
بنرهای تبلیغاتی به لحاظ ظاهری، اشکال مختلفی دارند و قاعدتا کیفیت گرافیکی آنها نیز متفاوت است.
- بنرهای عمودی
- بنرهای افقی
- بنرهای مربعی
دـ بنرهای تعاملی (interactive):
این دسته از بنرهای تبلیغاتی عموما مرحله به مرحله هنگام ثبتنام در یک وبسایت یا اپلیکشین نمایان میشوند. به این صورت که در هر مرحله اطلاعات خاصی را از شما اخذ میکنند و در مرحله بعدی، بر مبنای اطلاعات ثبتشده، سؤالات جدیدی از شما میپرسند.
اما مسئله آگهیهای تعاملی بسیار گستردهتر از کاربرد بنری آن است. هرچند معمولا چنین تبلیغاتی در قالب بنرهای تعاملی ارائه میشوند، اما همیشه هدف از آنها تکمیل مراحل ثبتنام نیست. گاهی با یک آگهی تعاملی، شما وارد یک بازی هوش میشوید و با جذابیتی که برایتان ایجاد شده است، مرحله به مرحله پیش میروید.
اما در ادامه ممکن است در میانه بازی به تماشای یک سری دادههای تبلیغاتی واداشته شوید. حتی ممکن است برای اینکه بتوایند شرایط و امتیازات بهتری جهت ادامه بازی کسب کنید، به خرید امتیازات مجازی با پرداخت آنلاین تشویق شوید.
مدیریت فروشگاههای اینترنتی
صاحبان کسب و کار بعد از این که فروشگاه اینترنتی خود را راهاندازی میکنند، بیشتر وقت خود را صرف امور تجاری صنفشان مینمایند تا بتوانند از فروشگاه خود برای فروش بیشتر پشتیبانی کنند. اینجاست که مسئله مدیریت فروشگاههای اینترنتی توسط کارشناسان دیجیتال مارکتینگ مطرح میشود.
دو نکته مهم اداره و مدیریت فروشگاه اینترنتی:
الفـ مباحث مدیریتی:
- مدیران سایت باید با صاحبان اصلی کسب و کار رابطه تنگاتنگی داشته باشند و با توجه به سیاستهای اقتصادی آنها، بر وضعیت مسائلی چون عرضه و تقاضا نظارت داشته باشند.
- مدیران سایت فروشگاهی باید با وقوف کامل بر مسائل بانکی و شبکههای پرداخت آنلاین، ضامن وصول وجوه پرداختی باشند تا ضرر و زیانی به بار نیاید.
- مدیریت و نظارت بر حمل و نقل کالاها در قسمتهای مختلف نیز به عهده مدیران فروشگاه اینترنتی است.
- مدیریت سختافزاری مجموعه و نیز مدیریت منابع انسانی مجموعه نیز مسئله مهم دیگری است که گردانندگان سایت باید به آن توجه داشته باشند.
- نظارت بر پشتیبانی سایت و نیز خدمات پس از فروش و مطالعه مستمر رفتار کاربران سایت، از دیگر مسئولیتهای مدیران سایتهای فروشگاهی است.
بـ مباحث مربوط به تولید محتوا:
این مسئولیت باید به کارشناسان تولید محتوا سپرده شود که قاعدتا زیر نظر مدیران زبده دیجیتال مارکتینگ فعالیت میکنند. تعیین سیاستهای تولید محتوا با توجه به خواستههای صاحبان اصلی کسب و کار توسط آژانس دیجیتال مارکتینگ و نویسندگان محتوا صورت میگیرد. مهمترین عناوینی که در این زمینه باید به آن توجه کرد، عبارتاند از:
- عکاسی مناسب از محصولات.
- درج قیمت هر محصول و گزارش تغییرات قیمت.
- معرفی دقیق محصول با بیان جزئیات، مختصات و ارقام.
- مقایسه محصول با سایر محصولات مشابه.
- انعکاس بازخوردی که از نظرات خریداران پیشین به دست آمده است به انضمام امکان نمرهدهی برای تعیین سطح محصول.
مهمترین استراتژیهای تقویت فروشگاههای اینترنتی:
- ایجاد طرحهای تخفیف و حراج مناسبتی در دورههای مختلف.
- ایجاد باشگاه مشتریان.
- در نظر گرفتن خدمات ویژه (مثل حمل رایگان یا نصب رایگان).
رابطه درست و سنجیده با مخاطبان خود را فراموش نکنید!

راهاندازی و طراحی سایت فروشگاهی
وقتی صحبت از فروش کالا و ارائه خدمات میشود، احتمالا تصاویری از یک فروشگاه یا مغازه به ذهنتان متبادر میشود که محصولات مورد نظر در آن چیده شدهاند. شاید هم دفتر کاری را تصور میکنید که در آن امور مربوط به ارائه خدمات را مدیریت میکنند. پس قاعدتا چهره یک تاجر، کاسب، مغازهدار و مدیر را هم در ذهنتان ترسیم میکنید؛ چرا که معمولا طبق تعاریف کلاسیک، فروشنده یک کالا فردی است که کالاهای خود یا کالاهای امانی دیگران را در مکان مشخصی به فروش میرساند.
طی دو دهه گذشته به واسطه شکل گرفتن مفاهیم مربوط به تجارت الکترونیک، شیوه فروش و ارائه کالاها و خدمات دستخوش تغییرات فراوانی شده و در این چند سال گسترش باورنکردنی شبکههای اجتماعی در زندگی انسان مدرن، این عرصه را به کلی زیر و رو کرده است. امروز شما میتوانید سادهترین محصولات تولیدشده در کارگاه کوچک خودتان را از طریق صفحه شخصی خود در اینستاگرام به هزاران نفر معرفی کنید؛ بدون اینکه هزینههای سنگین اجاره یک مغازه را متحمل شوید. بنابر این این باور نزد افراد آشنا به فناوری و تکنولوژی شکل گرفته است که:
فضای مجازی و شبکههای اجتماعی بستر مناسبی برای خرید و فروش انواع کالاها هستند.
۲ راهکار نخست فروش اینترنتی
- درج آگهی در پلتفرمهای رایگان کسب و کار
- طراحی فروشگاه اینترنتی: مسئله اصلی اینجاست که وقتی میتوانید ماهیگیری یاد بگیرید، چرا به خریدن ماهی بسنده میکنید؟ به جای اینکه از سایر بسترهای اینترنتی برای معرفی خود استفاده کنید، میتوانید با راهاندازی فروشگاه اینترنتی مستقیما با مشتریان ارتباط برقرار کنید.
سه مسئله مهم برای ایجاد و راهاندازی فروشگاه اینترنتی:
محتوای متنی و محتوای تصویری … .
فروشگاه اینترنتی بیش از هر جای دیگری به محتوای متنی نیاز دارد. بدون شک تا به حال به فروشگاههای اینترنتی معتبر سر زدهاید. هر محصولی را که جستجو بکنید به منوی مستقلی میرسید که از شما ویژگیهای بیشتری مثل برند، رنگ، مدل و … میخواهد تا دقیقترین گزینه به شما معرفی شود.
بعد از این گزینههای مختلف را در قالب قسمتهای مجزا مشاهده میکنید که معمولا عکس و عنوان اصلی محصول روی آن قرار گرفته است و با کلیک کردن بر روی آن به جزئیات بیشتر دسترسی پیدا میکنید.
ساختار فروشگاه اینترنتی
عموم مخاطبان فروشگاههای اینترنتی، توقع وجود این قسمتها را از گردانندگان آن دارند:
- عکس مناسب
- آخرین قیمت و نمودار تغییرات قیمت
- گزارش کلی درباره محصول
- معرفی دقیق محصول با بیان جزئیات، مختصات و ارقام
- مقایسه محصول با سایر محصولات مشابه
- انعکاس بازخوردی که از نظرات خریداران پیشین محصول به دست آمده است.
- ایجاد بخشی برای نمره دادن به محصولات برای تعیین سطح و لِوِل آن.
از یاد نبرید که …
بسیاری از فروشگاههای اینترنتی که امروزه در زمینههای مختلف فعالیت میکنند، ابتدا با یک کالای خاص پا به عرصه رقابت گذاشتهاند و پس از تثبیت موقعیت خود، فعالیتهای خود را گسترش دادهاند. پس نگران کوچک بودن فروشگاه خود نباشید!

مشاوره سئو سایت
اصطلاح (SEO) مخفف عبارت (search engine optimization) به معنای بهینهسازی موتور جستجوست و مقصود از آن بهبود وضعیت جستجوی کلیدواژههای محتوایی یک وبسایت در موتورهای جستجوگر اینترنتی است. به گونهای که کاربران با جستجوی کلمه مشخصی، پیش از سایر وبسایتها به وبسایت مورد نظر دسترسی پیدا بکنند. شایان ذکر است که امروزه این جستجو (search) فقط محدود به کلمات و کلیدواژهها نمیشود و با امکان جستجوی عکس، ویدئو و … مفهوم سئو گسترش یافته است.
معیارهای گوگل برای بهینهسازی
گوگل بر اساس الگوریتمهای مشخصی، عبارات و دادههای مورد جستجو را واکاوی میکند و پس از این فرایند، وبسایتهای پیشنهادی برتر را ارائه میدهد.
الگوریتم اصلی در موتور جستجوگر گوگل بر مبنای بررسی تعداد لینکهایی است که به یک پایگاه اینترنتی یا وبسایت درباره یک محتوای خاص وجود دارد. به این ترتیب اگر شما واژه خاصی را سِرچ کنید، طبق این الگوریتم و با اولویتبندی، درگاههای پیشنهادی به شما ارائه میشوند.
حال اینکه چگونه بین یک محتوا یا داده خاص و ورودی یک وبسایت، لینک ایجاد میشود و مهمتر از همه اینکه لینک ایجادشده چگونه با قدرت، بهروز و معتبر باقی میماند، باید به نکات خاصی توجه داشت. بررسی مسائل مربط به کیفیت عملکرد الگوریتمهای ریاضیاتی موتورهای جستجوگر، نیاز به مقالهای تخصصی در حوزه آیتی (IT) دارد. در این مقاله میکوشیم درباره کیفیت محتوای مناسب جهت تقویت و پشتیبانی وضعیت سئوی سایتها مطالبی را به شما ارائه دهیم.
دو رویکرد مهم در بهینهسازی
مقوله بهینهسازی و سئو با دو رویکرد سئوی داخلی (on-page SEO) و سئوی خارجی (off-page SEO) انجام میشود. پیش از اینکه درباره این دو رویکرد توضیح دهیم در نظر داشته باشید که کارشناس سئو و بهینهسازی باید با در نظر داشتن مسائل تکنیکال، همواره محتوایی مناسب در سایت قرار دهد؛ به گونهای که تجزیه و تحلیل آن برای موتورهای جستجوگر آسانتر صورت پذیرد.
سئو داخلی (on-page SEO)
مسئله بهینهسازی داخلی سایت به مدیریت محتوایی بازمیگردد که شما در وبسایت خود قرار میدهید. برای تحقق اهداف این روش، این مسائل را مد نظر قرار دهید:
- از محتوای اصیل (original) و خلاقانه استفاده کنید و از درج کپی مقالات دیگر پایگاهها دوری کنید. این مسئله فقط مختص محتوای متنی نیست؛ بلکه شامل محتواهای تصویری نیز میشود.
- در همه صفحات سایت به مسائل فنی مربوط به عناوین مقالات و عکسها، تگها و … توجه داشته باشید.
- در مقالات و محتوای متنی، استانداردهای مربوط به سایز و فونت را در نظر داشته باشید.
سئو خارجی (off-page SEO)
بهینهسازی خارجی یک سایت، به زبان ساده عبارت است از ارجاعاتی که در سایتهای دیگر به آن داده میشود. از این مقوله با عنوان اختصاصی پیوند ورودی یا همان بکلینک (backlink) یاد میشود.
پیوند ورودی یا بک لینک به سایت مرجع ممکن است در یک مقاله علمی صورت بگیرد و یا اینکه ممکن است جهت معرفی بیشتر و به صورت تبلیغاتی در سایت دیگری قرار گرفته باشد.
مهمترین استراتژیها و تکنیکهای سئو
در این زمینه از دو استراتژی اساسی کلاه سفید و کلاه سیاه یاد میشود.
تکنیکهای کلاه سفید (white hat)
در شیوه کلاه سفید، تولیدکننده محتوا سعی میکند بر اساس مبانی درست سئو و بهینهسازی، به صورت اصولی کار خود را انجام دهد تا شاهد بازخورد سیسماتیک آن باشد.
تکنیکهای کلاه سیاه (black hat)
استفاده از تکنیک کلاه سیاه مصداق دور زدن ساز و کار هوشمند موتورهای جستجوگر است. اگر با شبکههای اجتماعی سر و کار داشته باشید، حتما درباره فالوئرگیری و فالوئرهای تقلبی (fake) شنیدهاید. در شیوه کلاه سیاه هم، گرداننده سایت تلاش میکند با شیوههایی خارج از اصول سئو، در راستای بهینهسازی وبسایت خود تلاش کند.
بهترین جا برای پنهان کردن یک جنازه، صفحه دوم گوگل است!
احتمالا به خوبی مفهوم این عبارت را درک میکنید. بسیاری از کاربران به همان نتایج صفحه اول گوگل بسنده میکنند. بنابراین صاحبان کسب و کار و افراد فعال در زمینه برندینگ تمام تلاش خود را میکنند تا وبسایت خود را در صفحه اول گوگل به نمایش بگذارند. مجموع این عومل باعث رقابت تنگاتنگی شده که اهمیت فرایند بهینهسازی را نشان میدهد.
تبلیغات همسان
(native advertising / sponsored content)
تبلیغات همسان به نوعی از تبلیغات اطلاق میشود که در هر فضا یا بستر مشخصی مابین دادههای دیگر به مخاطبان عرضه میشود؛ بدون اینکه در نگاه اول رویکرد تبلیغاتی آن مشخص باشد. برای مثال تصور کنید بین پستها و ویدئوهای سرگرمکننده یک طنزپرداز در ایسنتاگرام، با ویدئویی مواجه شوید که در میانه روایت طنزش، نام یک برند تجاری برده شود. ظاهر این پست اینستاگرامی، مثل سایر پستهای آن صفحه به نظر میرسد و تصور شما این است که این پست نیز همسانِ سایر پستهای آن است. حال اینکه برند خاصی به عنوان اسپانسر، سفارش ساخت آن را داده است و سازنده آن در میانه محتوای همسانِ ویدئوی خود، کار تبلیغ را هم انجام داده است.
اما فارغ از اینکه پس از مشاهده چندباره این دست تبلیغات برای مخاطب چه اتفاقی میافتد و در ذهنش چه تأثیری گذاشته میشود و نسبت به برند تبلیغشده چه موضعی پیدا میکند، این نکته اهمیت بسیار زیادی دارد:
تبلیغات همسان میتواند موجب بالا رفتن نرخ کلیلک (CTR) شود؛ در حالی که آمار مربوط به آن کاملا قابل مشاهده و مطالعه است. نرخ کلیک (click through rate) عبارت است از نسبت میزان کلیک بر روی یک لینک خاص نسبت به میزان بازدید از آن. برای مثال اگر از صفحهای که لینک شما در آن قرار گرفته است، ۲۰۰ بار بازدید شود و روی لینک تبلیغاتی شما فقط دو بار کلیک شود، نرخ کلیک شما یک درصد خواهد بود.
آیا بالا رفتن نرخ کلیک به واسطه تبلیغات همسان، بازخورد مفیدی خواهد داشت؟
قاعدتا بسیار از کابرانی که تمایلی به دنبال کردن تبلیغات ندارند، اساسا روی تبلیغات بنری و پستهای اتیکتداری که مشخصا تبلیغاتی هستند، کلیک نمیکنند. اما تبلیغات همسان، میتواند چنین اشخاصی را به تماشای تیزر یا کلیپی وادارد که محتوای آن تبلیغاتی است. بنابراین قطعا در مراحل اولیه، تبلیغات همسان منجر به بالا رفتن نرخ کلیک میشود.
اما پس از اینکه بسیاری از مخاطبانِ تبلیغاتگریز و یا کسانی که صرفا دنبال اهداف مشخص خود در فضای مجازی هستند و بیهوده وقت تلف نمیکنند، به ماهیت این گونه تبلیغها پی ببرند، دیگر روی آنها کلیک نخواهند کرد. حتی اگر ناخواسته چنین تیزرهایی را تماشا کنند، صرفا موجبات رنجش خاطر خود را فراهم کردهاند و بعد از آن به راحتی از کنار چنین پستهایی خواهند گذشت.
بنابراین اگر تبلیغات همسان موجب بالارفتن (CTR) هم بشوند، لزوما موجب بالا رفتن فروش و استقبال از یک محصول نمیشوند. علاوه بر این بالا رفتن نرخ کلیک به واسطه تبلیغات همسان، پایدار نیست و بعد از مدت کوتاهی فروکش میکند. اساسا هر چیزی که کاربر و مخاطب آن را به عنوان یک پدیده حاشیهای میشناسد، ممکن است بعد از مدتی کلا نادیده گرفته شود. دقیقا به همین دلیل پدیدههای (banner blindness) و (ad blindness) به وجود آمدهاند (تا کنون در قوامیس و فرهنگهای مجازی معادلی برای این اصطلاحات قرار داده نشده است. در ادامه این مقاله عبارت کورتبلیغی را به عنوان ترجمه این اصطلاحات به کار میبریم).
کورتبلیغی پدیدهای است که در آن شخص نمادها و عناصر تبلیغاتی تکرارشونده پیرامون خود را به دلیل بیاعتنایی و عادت همیشگی، دیگر نمیبیند و کاملا به آنها بیتوجه میشود. مثلا تصور کنید که برای چک کردن نتایج مسابقات فوتبال روز، به یک سایت ورزشی مراجعه میکنید. لینک نتایج زنده بالای صفحه قرار گرفته است و اطراف آن بنرهای تبلیغاتی زیادی قرار دارد. اما شما بدون توجه به هیچ یک از تبلیغها، مستقیما وارد قسمت مورد نظر میشوید.
انواع تبلیغات همسان:
دو رویکرد مهم در کاور و اتیکت ابتدایی تبلیغات همسان وجود دارد. یکی مبتنی بر افشای ماهیت تبلیغاتی و اسپانسردار آن و دیگری مبتنی بر پنهان کردن این هویت.
ولی فارغ از این دو رویکرد که غالبا از همان ابتدای پست تبلیغاتی مشخص میشود، دو شیوه برای تولید محتوای همسان وجود دارد.
اسپانسری
در شیوه اول، یک تبلیغ (مثلا یک ویدئو) از بستر (platform) مشخصی ارائه میشود. تبلیغ همسان مورد نظر کاملا در همان فرمت شناختهشده تهیه میشود و دقیقا همان محتوای دلخواه مخاطبان همیشگی را عرضه میکند؛ فقط در میانه آن، به بهانه خاصی، اشارهای به اسپانسر میشود. به این ترتیب، مخاطب، ویدئوی دلخواه خود را دنبال کرده و فقط در میانه آن برای چند ثانیه یک تبلیغ را هم مشاهده کرده است. عموما چنین تبلیغهایی موجب آزار مخاطبان نمیشود.
پنهان کردن هویت
در شیوه دوم، شما با پستی روبهرو میشوید که در ظاهر کاملا مانند سایر پستهای یک صفحه است. اما بعد از اینکه آن را تماشا میکنید، متوجه میشوید که کاملا ماهیت و محتوای تبلیغاتی دارد. استفاده از چنین شیوهای میتواند مخاطبان را نسبت به پیچ مذکور، برای همیشه بدبین کند.
نتیجه اینکه: تبلیغات همسان موجب بالا رفتن نرخ کلیک میشود و اگر ادامه این فرایند به خوبی مدیریت شود، میتواند باعث تحقق اهداف تجاری گردد. در مقابل نداشتن استراتژیهای پیشبردی و پیگرانه میتواند نتیجه معکوس داشته باشد. در چنین شرایطی رشد نرخ کلیک، فقط مقطعی خواهد بود و پس از مدتی فروکش میکند.
اگر تبلیغات همسان به کلیت محتوای ارائهشده در بستر موجود آسیب نزند، مخاطبان میتوانند آن را در کنار سایر دادههای دلخواه بپذیرند. در غیر این صورت باز هم شاهد تأثیر معکوس چنین تبلیغاتی خواهیم بود.
سایر استراتژیهای راهبردی
در کنار همه سیاستگذاریها و شگردهای مذکور، تکنیکهای متنوع دیگری هم وجود دارد که بحث درباره یکیک آنها به نگارش مقالات مفصلی در زمینه تولید محتوا، دیجیتال مارکتینگ و … نیاز دارد. در ادامه چند نمونه از این متدهای پراکنده را بهاختصار معرفی میکنیم
پوشنوتیفیکیشن (push notification):
این گزینه که بهصورت بنری و در قالب تبلیغات کلیکی، تعاملی یا بالاپر ظاهر میشود، با یک اشاره شما را به نقطه هدف تبلیغکننده میبرد.
آگهی پیش از پخش (pre roll):
استراتژیهای ویدئو مارکتینگ با شگردهایی مثل آگهی پیش از پخش جواب میدهد. به این معنا که شما میتوانید از طریق تعامل مناسب با پلتفرمها، پیش از ویدئوهای پربازدید، تبلیغات مورد نظرتان را به مخاطبان ارائه بدهید.
سیاستهای ریتارگتینگ (retargeting):
این تکنیک مبتنی بر بازجذب مخاطبانی است که هرچند به وبسایت شما مراجعه کردهاند، اما واکنش و رفتار خاصی ارائه ندادهاند. قاعدتا در فضای واقعی و رئال بازار هم قرار نیست شما از هر مغازهای که بازدید میکنید، خرید کنید. اما مسئول سیاستگذاریهای بازاریابی باید دلیل مورد پسند واقع شدن یا نشدن محصولات را بررسی کند.