تولید محتوا
مثل بسیاری از اصطلاحات که در گذر زمان و در موقعیتهای خاص، معنای تازهای پیدا میکنند، در عصر حاضر و در دوره فناوریهای مدرن نیز بسیاری از اصطلاحات مفهوم جدیدی یافتهاند.
یکی از این اصطلاحات تولید محتوا میباشد که مقصود از آن تولید محتوای مناسب برای ارائه در بسترهای اینترنتی است. در زبان انگلیسی برای این مفهوم از اصطلاح (content creation) استفاده میشود که ترجه تحتاللفظی آن آفرینش محتواست و از قضا این ترجمه از جهت تولید محتوای خلاقانه، معنای جذابتری دارد. ولی به هر حال در زبان فارسی عبارت تولید محتوا رواج یافته است.
در مقالات مختلف این سایت درباره اقسام محتوا مطالبی ارائه دادهایم. بهویژه درباره نمونههای مختلف محتوای تصویری مثل تیزرهای تبلیغاتی یا موشنگرافیک مطالب زیادی را به شما انتقال دادهایم. در این مقاله میکوشیم درباره چند مفهوم و عنصر مهم دیگر عرصه تولید محتوا، این مقالات را با شما به اشتراک بگذاریم.
در زمینه اصطلاحات و مسائل مربوط به محتوای متنی در بستر وبسایتها، وبلاگها و شبکههای اجتماعی، مطالب زیاد و متنوعی وجود دارد که پرداختن به هر یک، مجال مفصلی میطلبد. در این قسمت قصد داریم، بعد از روشن شدن معنا و جایگاه محتوای متنی، درباره کیفیت پردازش آن کلیاتی را به شما ارائه دهیم. البته در نظر داشته باشید که آموزشهای مربوط به تولید محتوای متنی، با مسائل مربوط به اصول سئو و بهینهسازی تفاوت دارد. ولی به هرحال برای تولید محتوای متنی، این نکات را به یاد داشته باشید:
خودتان را جای مخاطبانتان بگذارید!
در هر زمینهای که فعالیت میکنید، باید خواستهها و ،دغدغههای روز مخاطبانتان را بدانید. باید بتوانید تصور کنید که مخاطب شما امروز به دنبال جستجوی چه واژه یا مفهومی است. با این رویکرد، حالا خودتان را به جای مخاطبان خود بگذارید و تصور کنید که درباره یک موضوع خاص، چه سؤالاتی برای جستجوی بیشتر به ذهنتان خطور میکند.
مثلا اگر در زمینه تولید انواع میز تحریر فعالیت میکنید، تصور کنید که مشتری شما با جستجوی چه کلیدواژههایی در اینترنت به صفحه شما دسترسی پیدا میکند.
سبک مقاله خود را مشخص کنید!
آنچه امروزه به عنوان محتوای متنی مورد استفاده کابران شبکههای اجتماعی و فضای مجازی قرار میگیرد، انواع مختلفی دارد:
۱ـ مقالههای آموزشی:
این مقالات با استفاده از دادههای اطلاعاتی درباره یک موضوع خاص، چیزهای جدیدی به مخاطب میآموزند تا از این طریق او را به دیدن سایر خدمات سایت و استفاده از آنها، وادار کنند. در نگارش این مقالات با استفاده از منابع معتبر، صحیحترین دادهها را به مخاطبان خود منتقل کنید.
۲ـ مقالات خلاقه: مقالاتی هستند که نویسنده آن با استفاده از یک ایده خلاقانه درباره موضوع خاصی، آن را پرورش داده است. مثلا ممکن است اعضای تیم تولید محتوای یک کارتل تجاری بزرگ، در قالب یک مقاله جذاب و خواندنی، سرگذشت بنیانگذار مجموعه را به صورت روایت جذابی برای مخاطبان شرح دهند.
۳ـ مقالات گزارشی:
این مقالات که عمدتا روایت مستندگونهای از مشاهداتی هستند که باید به مخاطبان ارائه شوند، تأثیر بهسزایی در معرفی موضوع مورد نظر به آنها دارند. برای مثال در قالب یک گزارش صمیمی از روند کار در خط تولید یک کارخانه، مجموعه مذکور به مخاطبان معرفی میشود.
مقالاتی هم که ویژگیهای یک محصول را شرح میدهند، به نوعی مقاله گزارشی محسوب میشوند.
۴ـ مقالات انتقادی:
این مقالات بعد از معرفی یک موضوع، به نقد و تحلیل آن میپردازند. برای مثال در صفحه یا سایت یک مجموعه هنری، ممکن است مقالات متعددی به نقد و تحلیل فیلمهای در حال اکران اختصاص داشته باشند. همچنین ممکن است در یک فروشگاه اینترنتی، پس از معرفی محصولات مختلف در قالب مقالات گزارشی، کیفیت آنها مورد نقد و بررسی قرار بگیرد و پس از آن مجموعه محصولات مذکور با هم مقایسه شوند.
۵ـ مقالات ترکیبی:
هر یک از مقالاتی که به آنها اشاره کردیم، قابلیت ترکیب و تلفیق با نمونههای دیگر را دارند. مثلا چنانکه اشاره کردیم، در سایت فروشگاههای اینترنتی، گاهی برای معرفی و بررسی بهتر محصولات، مقالات انتقادی و گزارشی با هم ترکیب میشوند.
محتوای شبکههای اجتماعی
محتوای متنی یا تصویری تولیدی شما، امکان انتشار در بسترهای مختلف اینترنتی را دارد. اما فضای شبکههای اجتماعی با سایر موقعیتها متفاوت است. در این مقاله میکوشیم درباره کیفیت ارائه مطالب در شبکههای اجتماعی مطالبی ارائه دهیم.
بین شبکههای اجتماعی مختلف مثل فیسبوک (Facebook)، اینستاگرام (Instagram)، یوتیوب (Youtube) و توییتر (twitter) هر یک با توجه به قابلیتهایی که دارند مخاطبان را به سمت تولید محتوای خاصی سوق میدهند. فیسبوک به عنوان یکی از نخستین شبکههای اجتماعی مطرح، بیشتر با محتوای متنی و تصویری (عکس) نزد مخاطبان جا باز کرد. یوتیوب برای محتوای ویدئویی، توییتر برای توییتهای کوتاه متنی و اینستاگرام هم به مثابه کشکولی که با قابلیتهای مختلف، رفتهرفته گوی سبقت را از سایر رقبا ربود، نزد مخاطبان خود مطرح شدند. البته این رقابت هرگز پایان نخواهد پذیرفت و بر تعداد این شبکهها افزوده خواهد شد. مثلا طی دو سال گذشته شبکه اجتماعی تیکتاک (Tik Tok) با قابلیتهای خاصی که در ساخت کلیپهای کوتاه دارد، توجه بسیاری از مخاطبان را به خود جلب کرده است. در نهایت آخرین موردی که به جمع موارد پیشین افزوده شده و با استقبال کاربران هم رو به رو شده است، شبکه اجتماعی کلابهاوس (Clubhouse) است که با قابلیت کنفرانسهای صوتی زنده و ارائه محتوای صوتی و پادکست، عرصه جدیدی را پیش روی دوستداران شبکههای اجتماعی قرار داده است.
محتوا در شبکههای اجتماعی
که هر یک از شبکههای اجتماعی، نیازمند نوع خاصی از دادههای اطلاعاتی بهعنوان محتوای مطلوب جهت ارائه به مخاطبان خود هستند. با این دیدگاه با گونههای مختلفی از محتواهای قابل نمایش در شبکههای اجتماعی روبهرو میشوم:
۱ـ محتوای متنی
۲ـ محتوای تصویری
۳ـ محتوای صوتی
درباره محتوای متنی در قسمت قبل به صورت مفصل مطالبی ارائه دادیم. در این قسمت با نمونههای مختلف محتوای تصویری و صوتی بیشتر آشنا شوید.
محتوای تصویری: قاعدتا مشتمل بر عکس، ویدئو و طرحهای گرافیکی میشود. هرچند ممکن است در برخی دستهبندیها، این گونههای مختلف را با هم و در یک دسته معرفی کنند، اما برای شناسایی بهتر، هر یک از آنها را به صورت مجزا بررسی میکنیم:
الفـ عکس:
در زمانهای که گوشیهای مجهز به دوربین یکی از ملزومات زندگی امروزی به حساب میآیند، معنای عکاسی و کاربرد عکس بهکلی دگرگون میشود و وجهه هنری آن کاملا تغییر میکند. ممکن است شما در زندگی روزمره خود برای یک امر ساده از چیزی عکس بگیرید. مثلا وقتی به کلینیک دندانپزشکی مورد نظرتان مراجعه میکنید، ممکن است از برنامه حضور پزشکان که روی تابلوی اعلانات نصب شده است عکس بگیرید تا بعدا یادتان باشد روزی که دندانپزشک دلخواه شما حضور دارد، به آنجا مراجعه کنید. یا ممکن است بعد از واریز وجه برای شخصی، از صفحه خود اسکرینشات بگیرید و آن را به عنوان رسید پرداخت تا مدتها نزد خود نگه دارید.
با وجود دوربین جلوی گوشیهای هوشمند از اوایل این دهه، بازار سلفی گرفتن هم حسابی گرم شد. ژستها و استایلهای خاص در موقعیتهای کلیشهای هم رفتهرفته برای همه کاربران فضای مجازی تعریف شد؛ مثل عکس گرفتن از خود در آینه آسانسور.
با این اوصاف حتما این مسئله به ذهن خیلیها خطور میکند که نکته مهم در انتخاب عکس یا عکاسی برای تولید محتوا، رعایت نکات اصولی عکاسی و آموختن مهارتهای آن است. مثل مسائلی از قبیل «در نظر گرفتن نقاط طلایی در عکس»، «رعایت نور مناسب در استودیو و عکاسی در تایمهای مناسب خارج از استودیو قبل از غروب» و …
همه اینها مهم هستند. اما چیزی که بیش از سایر نکات اهمیت دارد، نکاتی است که عکس شما را از میلیونها عکس دیگری که در روز در شبکههای اجتماعی بارگذاری میشود، متمایز میکند. یعنی مسئلهای که بارها و در مقالات دیگر به آن اشاره کردهایم:
«خودتان را جای مخاطبانتان بگذارید و با خلاقیت، ایده متفاوتی به آنها ارائه بدهید!».
پس از گذاشتن یک پست تصویری، حتما از کپشن مناسب استفاده بکنید.
بـ ویدئو:
انتشار محتوای ویدئویی برای عموم، بهشدت مدیون گسترش شبکه جهانی اینترنت و بعد از آن شبکههای اجتماعی است. پیش از این، تنها رسانههای تلویزیون، سینما و مؤسسات فیلمسازی قابلیت نشر محتوای ویدئویی در سطوح فراگیر را داشتند. از اوایل دهه ۹۰ میلادی، با رواج استفاده عمومی از رایانههای شخصی، رفتهرفته تیزرهای اختصاصی کمخرج ساخته میشدند و از طریق لوح فشرده (CD) بهعنوان محتوای تبلیغاتی به مخاطبان ارائه میشدند.
اما بعد از گسترش چشمگیر اینترنت و وضعیت امروزی شبکههای اجتماعی، دیگر دردسرهای استفاده از سیدی منتفی شده است. در حال حاضر هر کسی میتواند بهراحتی ویدئوی خود را در صفحه شخصی اینستاگرامش قرار دهد.
رویکرد حرفهای برای ساخت ویدئوی تبلیغاتی منجر به ساخت انواع تیزهای تبلیغاتی، تجاری و صنعتی میشود. درباره هر یک از این تیزرها، مقالات مستقل تخصصی و مفیدی برای شما نگاشتهایم که میتوانید به آنها مراجعه بکنید. فقط نکته خاصی که باید به آن توجه کرد این است که باید ویژگیهای بستری را که از آن برای انتشار ویدئوی خود استفاده میکنید، در نظر داشته باشید. به این ترتیب میتوانید بازخورد خیلی خوبی از نشر و بازنشر محتوای خود بگیرید.
مثال؛
میدانید که برای انتشار ویدئوهایی که بیشتر از یک دقیقه هستند، میتوانید از گزینه IGTV در اینستاگرام استفاده کنید. حال تصور کنید محتوای شما، یک محتوای تخصصی درباره تاریخ سینماست که بهواسطه آن، میخواهید مخاطب خود را با مؤسسه آموزش بازیگری خود آشنا بکنید. پس مسئله اینجاست که باید از زیادهگویی پرهیز کنید. اگر برای این کار بدون هیچ دلیلی، یک ویدئوی ۶دقیقهای در IGTV قرار دهید، شاید مخاطبی که در آن لحظه حوصله تماشای یک ویدئوی طولانی درباره تاریخ سینما را ندارد، پست شما را بهسرعت رد کند. به این ترتیب شما یکی یکی مخاطبان خود را از دست میدهید.
بنابراین به اقتضای هر موقعیتی، باید استراتژی خاصی داشته باشید. مثلا اگر طول ویدئویی که هدف نهایی آن، صرفا تبلیغاتی است بیش از یک دقیقه شد، به جای استفاده از IGTV ، آن را در دو صفحه قرار دهید. زیرا خیلی از مخاطبان اینستا، IGTV را باز نمیکنند.
جـ طرحهای گرافیکی:
غیر از عکاسی، ممکن است یک طراح از محتوایی که خودش آفریده برای تبلیغات یا هر هدف دیگری در فضای مجازی استفاده کند. حال ممکن است این کار را از طریق نرمافزارهای طراحی و گرافیکی هم انجام دهد. حتی ممکن است با استفاده از طرحهای گرافیکی متحرک به آفرینش اقسام گرافیک متحرک (motion graphics) و پویانمایی (animation) بپردازد.
این مقولهها هم گزینههای جذابی برای تولید محتوای تصویری در فضای مجازی هستند. مزیت آنها هم این است که با هزینه کمتری نسبت به تیزرها و فیلمهای تبلیغاتی ساخته میشوند و دست طراح و آفریننده آنها هم در اعمال خلاقیت بیشتر، باز است.
محتوای صوتی:
با اختراع گرامافون (gramophone/ phonograph) در سال ۱۸۷۰، تولید محتوای صوتی معنا پیدا کرد. به این ترتیب آثار موسیقایی یکی بعد از دیگری روی صفحات گرامافون ضبط و منتشر میشدند. ۲۰ سال بعد، نوبت به جناب آقای تسلا رسید تا رادیو را اختراع کند و نهایتا شرکت فیلیپس در سال ۱۹۶۲ اولین نوار کاست (cassette tape) را روانه بازار کرد.
چنانکه اشاره شد استفاده نخستین از این سختافزارها بیشتر برای ارائه قطعات موسیقی بوده است. اما بعد از اختراع نوار کاست، استفاده آموزشی و فرهنگی از آن قوت گرفت. حتما بسیاری از شما در کودکی، خاطراتی از گوش دادن به نوارهای قصه دارید.
به هر حال امروز گزینه ساخت پادکست (podcast) یکی از مهمترین امکانات مورد استفاده برای خلق و آفرینش محتوای صوتی است. چیزی که هم قابلیت ارائه در شبکههای اجتماعی را داراست، هم به عنوان یک فایل مستقل قابلیت ارائه در انواع فروشگاههای اینترنتی را دارد؛ دقیقا مثل اقسام کتابهای صوتی.
مورد دیگر در این زمینه، اپلیکیشنها و شبکههای اجتماعی هستند که با محوریت مدیای صوتی شناخته میشوند. مثل کلابهاوس که پیش از این به آن اشاره کردیم.
تولید محتوای خلاقانه
۸ نکته مهم درباره تولید محتوا
حالا پس از آشنایی با مفهوم تولید محتوا و همچنین شناخت اقسام آن (تولید محتوای متنی، تصویر و صوتی) به ۸ نکته کلیدی درباره تولید محتوا توجه کنید تا بهترین بازخورد را از فعالیت خود در فضای مجازی بگیرید.
۱ـ چه کسانی کار شما را میبینند؟
مخاطب شما کیست؟ با چه افرادی سر و کار دارید؟
باید بدانید که به اقتضای قشری که شما را دنبال میکنند، زبان شما متفاوت خواهد بود.
۲ـ نگاه نو به دنیا؛ به عبارت بهتر:
جور دیگر باید دید …
این مورد بیش از سایر موارد به خلاقیت شما بستگی دارد. بسیاری از منتقدان هنر و ادبیات اعتقاد دارند که:
«موضوع همه آثار یا عشق است یا نفرت؛ این زبان است که در طول اعصار تغییر میکند».
۳ـ سناریوی مناسب
حتی یک طرح ساده هم سناریو میخواهد. هرگز به بهانه کوتاه بودن کار، سناریو را دستِکم نگیرید. همیشه چیزی را که در ذهن دارید روی کاغذ بیاورید. برای تیزرهای تبلیغاتی و کارهای تصویری حتما از برگه دکوپاژ استفاده کنید و طرحی را که میخواهید اجرا کنید روی کاغذ بیاورید.
یک سناریوی جذاب لزوما نباید داستانی باشد؛ اما به یاد داشته باشید که گاهی یک سناریوی داستانی میتواند جذابیت خاصی داشته باشد و زمینهساز تبلیغات سریالی شود.
گاهی میتوانید از دیالوگ استفاده کنید و گاهی میتوانید در سکوت پیام خود را منتقل کنید. پیاده کردن همه این ایدهها، به سناریوی شما بستگی دارد. پس نسبت به آن بیاعتنا نباشید.
۴ـ صریح و ساده بنویسید!
انتخاب زبان معیار، علمی و یا خودمانی بستگی به خود شما و مخاطبانتان دارد. مسئله مهم این است که حرف خود را بهسادگی و روشنی بیان کنید. مخاطب باید منظور شما را بفهمد. پس صریح و ساده بنویسید.
۵ـ از منابع معتبر استفاده کنید!
قطعا در هر مقاله یا محتوایی، ارجاعات و مستنداتی خواهید داشت. هرگز هیچ مسئله تاریخی، اجتماعی، علمی و خبرسازی را بدون استناد به منابع معتبر منتشر نکنید.
در انتشار آمار و ارقام محتاط باشید! یک اشتباه کل اعتبار شما را زیر سؤال میبرد.
این آموزه کودکی را فراموش نکنید:
دروغگو دشمن خداست!
۶ـ خودتان را جای مخاطبتان بگذارید!
نه فقط در تبلیغات، بلکه در هر زمینهای از فعالیتهای رسانهای و هنری باید خودتان را جای مخاطبانتان بگذارید. وقتی اوقات فراغت خود در اکسپلورر اینستاگرام چرخ میزنید، چه مطالبی برای شما جذابتر و سرگرمکننده است. پس سلیقه مخاطب خود را در نظر بگیرید. البته به هیچ وجه به تولید محتوای ضعیف قانع نشوید.
۷ـ شعار ندهید!
هرچند تبلیغات عرصه نمایش و شعار دادن است، اما شعار تبلیغاتی نباید از فرط اغراقآمیز بودن، مضحک و مسخره به نظر بیاید. شعار تبلیغاتی باید جذاب و شیرین باشد و مخاطب را با خود همراه کند.
۸ـ شاد زندگی کنید، بچرخید، ببینید و دنیا را تجربه کنید!
اگر میخواهید با رویکردی خلاقانه و سرشار از ایدههای ناب مخاطبان خود را سر ذوق بیاورید، خودتان باید با ذوق و اشتیاق زندگی کنید. باید هر روز ایدههای تازهای داشته باشید.
برای اینکه کولهباری از ایدههای تازه و نوآورانه داشته باشید، باید بسیار بخوانید و ببینید.
پس:
هر هفته به سینما بروید و گالریهای نقاشی، تئاتر و موزهها را فراموش نکنید!
اگر میخواهید حرفتان را بشنوند و ایدههای شما را تماشا کنند با همه وجود دنیا را بشنوید و تماشا کنید!
محتوای وایرال
همه تلاشهای ما برای ارتقای کیفیت محتوایی که در فضای مجازی ارائه میدهیم، بیشتر دیده شدن جهت رسیدن به اهداف اقتصای یا هنری است. اینجاست که قضیه وایرال شدن مطرح میشود. ؟ اگر از کاربران تکنوفیل فضای مجازی هستید، حتما تا به حال درباره وایرال شدن یک موضوع در فضای مجازی مطالبی خواندهاید. آنچه در زبان فارسی از آن با عنوان محتوای وایرال یا ویروسی یاد میکنیم ترجمه (viral phenomena) در زبان انگلیسی به معنی پدیده ویروسی است و مقصود از آن مطلب، موضوع و محتوایی است که به واسطه پیوستگی شبکههای اجتماعی، با الگوی تکثیر ویروسی، بین کاربران فضای مجازی، گسترش مییابد. مانند اخباری که پیش از این رسانهها منتشر میکردند و مخاطبانِ آنها دهان به دهان انتقال میدادند، در حال حاضر هم یک کاربر معمولی، محتوایی را در شبکه اجتماعی قرار میدهد و سایر کاربران بهصورت غیرمستقیم آن را گوشی به گوشی به یکدیگر انتقال میدهند.
هرچند این اصطلاح زاییده دوران استفاده از شبکههای اجتماعی است؛ اما چنانکه اشاره کردیم، پیش از این هم توسط رسانهها و مخاطبانشان چنین اتفاقی رخ میداده است. شکلگیری شایعات اولین نمونههای تکثیر ویروسی اخبار بوده است. به این صورت که یک رسانه زرد (مثل ماهنامههای غیرمعتبر) مطلب نادرستی را درباره یک فوتبالیست یا بازیگر منتشر میکرد. در آن زمان به دلیل عدم دسترسی سریع به منابع معتبر و شکل نگرفتن مفاهیم مربوط به سواد رسانهای، صحت و سقم اخبار در بدو انتشار آن مشخص نمیشد. پس مخاطبان هیجانزده از شنیدن یک خبر متفاوت دست به شایعهپراکنی میزدند.
اما با رونق گرفتن استقبال از وبسایتها، اصطلاح محتوای وایرال شکل گرفت. اولین نمونه محتوای وایرال مربوط به سایتهایی است که به صورت هوشمند پرمخاطبترین تیترهای روز را به کاربران ارائه میکردند. همین شیوه در شبکههای اجتماعی با امکان هشتگگذاری ادامه پیدا کرد. طوری که هر کسی با جستجوی هشتگ مورد نظر خود، میتوانست تمام مطالب مربوطه را در شبکههای اجتماعی پیدا بکند. همزمان و حتی پیش از این جریان، امکانات دیگری که از بستر پست الکترونیک فراهم شده بود، گزینه ایمیل مارکتینگ را هم روی میز فعالان این عرصه قرار داده بود.
چگونه محتوای دلخواه خود را وایرال کنیم؟
برای این کار ۶ راهکار اساسی را فراموش نکنید!
۱ـ اولین راه هشتگگذاری است. موقع گذاشتن #هشتگ باید حواستان باشد که از بهترین کلمات استفاده کنید.
۲ـ دومین گزینه گذاشتن ییوند ورودی (back link) در سایتها و صفحات دیگر است.
۳ـ راه دیگر اشتراکگذاری (share) است. از طریق این گزینه میتوانید فایلِ هر عکس، ویدئو یا نوشتهای را از طریق هر پیامرسانی برای مخاطبان خود به اشتراک بگذارید.
۴ـ فوروارد کردن (forward) کردن پیامهایی که در پیامرسانها دریافت میکنید، یکی از شایعترین شیوههای گسترش ویروسی محتوا و اخبار است. حتما تا به حال بارها برای شما پیش آمده است که مطالب جذابی را که برایتان ارسال شده است، برای گروه دوستان و اقوام خود در واتساپ یا تلگرام فوروارد کنید.
۵ـ معرفی شفاهی و غیرمستقیم یک موضوع یکی از شیوههای کلاسیک وایرال کردن است که قاعدتا هنوز جواب میدهد. ممکن است شما درباره معلم زبانی که به او علاقه دارید، به دوستانتان چیزی بگویید؛ درحالی که بکلینک یا آدرس صفحه اجتماعی او را ندارید و دوستان شما خودشان آن را پیدا میکنند.
۶ـ تبلیغات کلاسیک، ساخت تیزر و آگهی دادن در فضاهای محیطی و شهری هنوز منسوخ نشده است و از طریق آنها میتوانید پایگاههای مجازی خود را به مخاطبان معرفی کنید.
مکان عکاسی
باید در نظر داشته باشید که کجا میخواهید از سوژه خود عکاسی بکنید. آیا قرار است او را (و یا آن را) به استودیوی خود ببرید یا اینکه در یک فضای واقعی از او عکاسی خواهید کرد. عکاسی در استودیو ضمن محدودیتهایی که دارد، فرصتهایی برای خلاقیت و آفرینش هم ایجاد میکند. در استودیو با تمرکز بیشتر میتوانید سوژه خود را برابر کروماکی قرار دهید و بعدا از انواع فیلترها و جلوههای ویژه استفاده بکنید.