پکیج عکاسی اینستاگرام

 شرح خدمات: ۳۰ عکس ادیت‌شده از محصول، مدل یا خدمات شما، مناسب پست و استوری اینستاگرام.

مدت آفیش: یک روز

زمان تحویل: هفت روز

تجهیزات: دوربین عکاسی حرفه‌ای، کیت فلش عکاسی، فون بک‌گراند مشکی، سفید و طوسی و خیمه عکاسی.

عوامل: عکاس و ادیتور عکس.

پکیج عکاسی سایت

شرح خدمات: ۱۰۰ عکس ادیت‌شده از محصول، مدل یا خدمات شما برای بارگذاری در سایت

مدت آفیش: سه تا پنج روز

زمان تحویل: ۱۵ روز

تجهیزات: دوربین عکاسی حرفه‌ای، کیت فلش عکاسی، فون بک‌گراند مشکی، سفید و طوسی و خیمه عکاسی

عوامل: عکاس و ادیت‌کننده عکس

عکاسی تبلیغاتی چیست؟

عکاسی از هر سوژه و موضوعی با این هدف که برای تمجید یا نقد آن، مخاطب را با خود همراه کنیم، عکاسی تبلیغاتی محسوب می‌شود. عکس تبلیغاتی می‌تواند موضوعات سیاسی و اجتماعی داشته باشد. شاید هم به‌دور از سیاست، صرفا جنبه اقتصادی داشته باشد.
با این تعریف باید توجه داشته باشید که عکاسی تبلیغاتی (advertising photography) از عکاسی تجاری (commercial photography) و عکاسی صنعتی (industrial photography) گسترده‌تر است. در حقیقت عکاسی تجاری و صنعتی، به‌نوعی زیرمجموعه‌های عکاسی تبلیغاتی هستند.

تاریخچه عکاسی تبلیغاتی

بعد از اینکه ژوزف نیسفور نیپس در سال ۱۸۲۶ با تلاش بسیار نخستین عکس تاریخ را ثبت کرد، شاید کمتر کسی به ابعاد تجاری صنعت عکاسی فکر می‌کرد. فرایند ثبت یک عکس ساعت‌ها طول می‌کشید و بیشتر شبیه جادوی عجیبی بود که تا قبل از عملیاتی شدنش، خیلی‌ها آن را امکان‌ناپذیر می‌دانستند.
اما با گذشت زمان و پیشرفت صنعت عکاسی، دوربین‌های جدیدتری اختراع شدند؛ تا جایی که امروز کودکان هم می‌توانند به‌سادگی عکاسی کنند و تصاویر دلخواه‌شان را برای همیشه ثبت و ضبط کنند.
اما قاعدتا عکاسی تبلیغاتی پیش از آگهی تلویزیونی و تیزر تبلیغاتی به وجود آمد. پخش آگهی ویدئویی از بستر تلویزیون و از نیمه اول قرن ۲۰ آغاز شد. اما عکس تبلیغاتی از همان قرن ۱۹ در نشریات رواج پیدا کرد. مهم‌ترینِ این عکس‌ها، درباره پوشاک و صنعت مد بودند و پس از آن سیاست‌مداران هم به جمع کسانی پیوستند که از عکس‌های تبلیغاتی استفاده می‌کردند. بعد از آنها هم تهیه‌کنندگان سینما با استفاده از همین عکس‌ها، بیشتر و بیشتر به شهرت ستاره‌های فلیم‌های خود دامن زدند تا این جریان، کم‌کم رشد کند و شکل بگیرد.

هم‌زمان با پیشرفت صنعت عکاسی و دوربین‌های عکاسی،‌ صنعت چاپ هم پیشرفت می‌کرد. به این ترتیب عکس‌های با کیفیت‌تری از طریق مطبوعات منتشر می‌شد و رفته‌رفته اهمیت عکاسی در زمینه تبلیغات نمود بیشتری پیدا می‌کرد.

اکنون وجود دوربین‌های پیشرفته‌ دیجیتال و برنامه‌های مختلف ویرایش عکس، افق‌های تازه‌ای در هنر عکاسی به وجود آورده است. هرچند امکاناتِ فراوان، کار را برای عکاسی ساده‌تر کرده است؛ اما رقابت بین عکاسان را هم دشواتر نموده و مانند تیزر تبلیغاتی خوب، عکس تبلیغاتی خوب هم باید ایده خوبی داشته باشد؛ وگرنه امکان ادیت و ویرایش عکس برای هر کسی ممکن است. این مصداقِ آموزه مهم و معروفی در عکاسی است که می‌گوید:

«شکوه و عظمت باید در نگاه عکاس باشد»

در عکاسی تبلیغاتی هم دقیقا همین‌طور است. عکاس خوب با دانش کافی درباره طریقه استفاده از دوربین، زوایای عکاسی،‌ نقش رنگ‌ها و سایه‌ها و سایر تکنیک‌های عکاسی، باید بهترین شرایط را برای خلق آثار دلخواه فراهم کند.
همه نکاتی که در عکاسی به صورت عمومی آموزش داده می‌شود، در عکاسی تبلیغاتی نیز کاربرد دارد. بنابراین در این زمینه هم عکاس باید با در نظر داشتن مواردی مثل تنظیم ISO،‌ انتخاب زمینه جذاب و قاب مناسب، در بهترین حالت ممکن عکاسی کند. اما نکته قابل اهمیت در عکاسی تبلیغاتی، پیامی است که باید به مخاطب منتقل شود. شاید عکاس ترجیح بدهد که در یک عکس هنری یا مستند، فقط مخاطبان هنرمند و باهوش به پیام پنهانی اثرش پی ببرند؛ اما پیام عکس تبلیغاتی باید روشن و مشخص باشد تا عموم مخاطبان آن را دریابند و تحت تأثیر قرار بگیرند. عکاس تبلیغاتی باید به‌خوبی نیاز مشتری خود را درک کند و با خلاقیت خود به ایده‌هایش جان بدهد. خدمتی که در کارخانه تولید محتوای مدیاشو با نهایت دقت انجام می‌شود.

تأثیر عکاسی تبلیغاتی بر سایر گونه‌های عکاسی

عکاس تبلیغاتی بر انواع دیگری از عکاسی نیز تأثیر گذاشته است. مثلا رفته‌رفته عکس‌های تبلیغاتی از ستاره‌های هالیوود، عکاسی از پرتره هنرمندان را به عنوان یک ژانر هنری عکاسی مطرح کرد. البته درباره این فرایند و فرایندهای مشابه، ممکن است نظراتی درست مقابل و برعکس این نظر وجود داشته باشد. مثلا در این زمینه برخی اعتقاد دارند که ژانر عکاسی پرتره، عکاسان را به عکاسی از هنرمندان شاخص واداشت. ولی به هر حال نظر غالب این است که بعد از تأثیرگذاری عکس‌های تبلیغاتی در نشریات و مطبوعات، گرایش به عکاسی بیشتر شد و گونه‌های جدیدی از عکاسی رواج پیدا کرد.

 

نکته قابل توجه در شناخت تأثیر عکاسی تبلیغاتی این است که فقط عکس‌هایی که برای تبلیغات تجاری به کار می‌روند تبلیغاتی نیستند. هر عکسی که حاوی پیام برانگیزاننده یا آموزنده‌ای برای القای معانی و مفاهیم خاصی است، تبلیغاتی محسوب می‌شود. با این رویکرد، شاید هر عکسی به نوعی تبلیغ باورهای عکاس آن باشد و به نوعی ترویج دهنده یک نگاه هنری محسوب شود.
این دیدگاه اهمیت و جایگاه خاص عکاسی تبلیغاتی را بیش از پیش مشخص می‌کند و نشان می‌دهد که این گونه از عکاسی، چقدر می‌تواند گسترده باشد. هرچند امروزه عکاسی تبلیغاتی را بیشتر به عنوان ژانر و گونه‌ای نزدیک به عکاسی تجاری و صنعتی می‌شناسیم.

 

عکاسی تبلیغاتی چه تفاوتی با عکاسی تجاری و عکاسی صنعتی دارد؟

تا به اینجا مفصل درباره عکاسی تبلیغاتی توضیح دادیم و این نتیجه حاصل آمد که القای باور عکاس با عکسش در راستای اهداف اجتماعی، فرهنگی، آموزشی، تجاری و اقتصادی به نوعی عکاسی تبلیغاتی محسوب می‌شود. حال اگر این هدف، یک هدف تجاری و اقتصادی باشد، این عکاسی از نوع عکاسی تجاری خواهد بود؛ به‌ویژه اگر عکس مورد نظر درباره خدمات یا کالاهایی باشد که یک کمپانی یا شرکت بازرگانی ارائه می‌دهد.

اما در کنار عکاسی تجاری، انواع دیگری از عکاسی تبلیغاتی قرار دارند که یکی از آنها عکاسی صنعتی است. در عکاسی صنعتی، عکاس تلاش می‌کند با کاستن از ابعاد هنری کار، خودِ محصول و موضوع مورد نظر را به بهترین شکل برای مخاطب نمایش دهد. مثلا ممکن است یک شرکت تولید کننده لوازم یدکی بخواهد عکس لنت ترمز تولیدی خود را در کاتالوگ اختصاصی‌اش چاپ کند. در این شرایط عکاس باید عکسی را عرضه کند که مطابق با واقعیت است.

در عکاسی تبلیغاتی باید به چه نکاتی توجه بکنیم؟

 

مهم‌ترین کلیدواژه را در عکاسی و اساسا در تبلیغات فراموش نکنید

خلاقیت، خلاقیت و باز هم خلاقیت

انتخاب درست لنز و سایر تجهیزات

چنانکه گفتیم، مکان عکاسی و همچنین خودِ موضوع، روی انتخاب لنز و نورپردازی تأثیر می‌گذارد. برای مثال خیلی از عکاسان برای عکاسی از بلور یا مثلا عکاسی از ظروف مسی دچار مشکل می‌شوند. اینجاست که عکاس باید با استفاده از نور، زاویه مناسب و تجهیزات جانبی مثل انواع لایت‌باکس، کار را به‌خوبی انجام دهد.
درباره انتخاب لنز هم سوژه بسیار مهم است. مثلا برای عکاسی از یک محصول در ابعاد یک گوشی موبایل در استودیو با استفاده از لنز نرمال می‌توایند به مقصود خود برسید. ولی اگر بخواهید با دقت بیشتر روی جرئیات محصولات فوکوس کنید، باید از لنز ماکرو استفاده بکنید. نمونه دیگر از موارد خاص،‌ عکاسی از موضوعاتی است که قرار است در ابعاد بسیار بزرگ و روی بیلبورد چاپ شوند و اساسا غیر از انتخاب لنز، انتخاب خود دوربین نیز تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

مکان عکاسی

باید در نظر داشته باشید که کجا می‌خواهید از سوژه خود عکاسی بکنید. آیا قرار است او را (و یا آن را) به استودیوی خود ببرید یا اینکه در یک فضای واقعی از او عکاسی خواهید کرد. عکاسی در استودیو ضمن محدودیت‌هایی که دارد، فرصت‌هایی برای خلاقیت و آفرینش هم ایجاد می‌کند. در استودیو با تمرکز بیشتر می‌توانید سوژه خود را برابر کروماکی قرار دهید و بعدا از انواع فیلترها و جلوه‌های ویژه استفاده بکنید.